onsdag 29 april 2009

LIA - Entreprenörsjakten - Gustaf Josefsson

Innan LIA:n började så tyckte jag att 10 veckor var en oändlighet men när man väl satte sig in i projektet så flög bara veckorna förbi mig. De första två veckorna gick ganska trögt eftersom vi inte hade något riktigt kontor att arbeta på, men då får man ta det man blir tilldelat och göra det bästa av saken. Så det var ju bara att hitta det näst bästa vilket var skolans lokaler. Visst fick man känslan av att det var som en vanlig skoldag ibland men det var bara att bita ihop och jobba på.

När vi väl var insatta i projektet mer och fick feedback på våra spelmoment vi hade tagit fram hittills så var det mycket enklare att se vad Gustaf och kunderna var ute efter. Eftersom vi ofta inte kunde vara med på kundmötena så fick Gustaf informera oss efteråt. Gustaf ville att vi skulle få med Entreprenörskap i varje spelmoment vilket inte var det lättaste när man inte riktigt vet vad det är, så vi satte det som ett mål att intervjua Entreprenörer och vi började med Gustaf.

Vi tog fram ca 30 olika frågor om Entreprenörskap och hur man är som Entreprenör så fick i alla fall jag en bättre syn på det hela och det blev väldigt mycket lättare att göra spelmomenten för Entreprenörsjakten. Efter ca halva tiden av LIA:n så märkte vi att vi behövde göra ett schema för att se vad vi hade kvar att göra på återstående tid. Så till nästa LIA ska jag se till att förstå budskapet bakom alla ord och även göra ett detaljerat schema så jag vet vad jag gör varje dag. Annars blir det lätt att man hamnar i en flaskhals vilket jag har lärt mig inte är bra för projektet.

Mot slutet av LIA:n så blev vi inbjudna till Lubit CS på afterwork för att se vad grabbarna där kunde hjälpa oss med. När jag kom in där för första gången så visste jag direkt att jag skulle vilja jobba på ett kontor liknande deras, arbetsmiljön var perfekt för min smak. När vi väl satt igång att prata så fick vi väldigt mycket bra feedback på vad vi gjort och med deras hjälp löste vi ett problem med ett spelmoment.

Under de 10 veckorna så har jag jobbat mycket med mig själv genom att försöka bygga på mitt ordförråd och när jag suttit på möten med Gustaf och Johan så har jag lyssnat och tagit in så mycket nya ord jag bara kunnat.

Nu när LIA:n är klar så har jag kommit fram till att jag vill jobba med att ta fram spel som liknar Entreprenörsjakten, spel som får deltagarna att aktivera sig mer i själva spelet än att sitta stilla. Eftersom jag själv alltid har varit intresserad av det militära så skulle det vara roligt och intressant att försöka ta fram något ARG liknande för värnpliktiga eller kanske ta fram ett spelmoment i en stor övning.

www.entreprenorsjakten.se

Om mig

Mitt foto
Göteborg, Västra Götaland, Sweden
Är född 1987 i Norrköping. Bor just nu i Göteborg där jag jobbar för tillfället på Lubit AB. Söker hela tiden nya arbeten för att utöka mina erfarenheter.