torsdag 3 juni 2010

Konsten att skriva ett CV..

Idag var jag ute i Angered och var på ett möte med en som heter Radin som Dima på Lubit känner för att han skulle gå igenom mitt CV och hjälpa mig att förbättra det. Vi pratade om vad varje person vill ha ut när de söker ett jobb vilket är ca 80 % för pengarna och 20 % för erfarenhet.

Vi pratade även om hur man marknadsför sig själv, vi tog en schampo reklam som exempel där företaget inte gör reklamen för att visa vad schampot består av för ämnen utan för vad det ger dig som kund när du köper och använder det. Det är precis så jag ska marknadsföra mig själv i mitt CV, personliga brev och under möten. Berätta för dem vad de får och vad jag ger dem om de anställer mig. När vi började att gå igenom mitt CV så fick jag väldigt hård men väldigt bra kritik eftersom mitt CV är gjort efter vad AMS sa åt mig hur man skriver ett CV för 3 – 4 år sedan.

Så nu har jag suttit i 2 timmar och tittar och läst både Radin’s och en annans CV för att få inspiration hur jag ska utforma mitt. Radin sa åt mig att ta några dagar på mig att utforma det och låta andra se på det för att få kritik och ändra det som behövs ändras men framför allt ta en ny bild på mig själv som visar mig som en framgångsrik människa. När jag väl tycker att jag är klar så ska jag skicka det till Radin för se vad han tycker får jag tummen upp så är det bara börja gå ut och söka jobb för fullt.. För är det något jag behöver så är det en fast och stadig inkomst för att kunna överleva. Nu blir det en paus i skrivande på mitt CV så får jag återuppta det imorgon.

onsdag 2 juni 2010

Nike har gjort det igen...

Nike har åter igen släppt en gigantisk reklam för fotbollsskor. Denna gång handlar det om att se in i framtiden innan man gjort målet eller räddningen som kommer göra än känd under resten av ens liv. Som alltid är det bara stora världskända spelare som det handlar, det är inte bara seriöst utan dom har även lagt in en liten roligt tiwst i det hela genom att slänga in Homer i reklamen.

Se för er själva och njut återigen av en riktigt bra reklam film från Nike.

NIKE FOOTBALL WRITE THE FUTURE!!

måndag 31 maj 2010

Söka jobb är ett heltids jobb

Sitter nu och kollar runt bland arbeten i Göteborg och Stockholm vilket inte är det lättaste då de flesta företagen som söker marknadsassistenter eller projektledare söker unga människor med 3 till 5 års erfarenhet, vilket nästan är omöjligt att hitta då tjejer och killar i min ålder precis eller om något år avslutat sina studier på högskolan eller i mitt fall Ky.

Det bästa skulle vara om de anställde oss unga och ny examinerade studenter så vi får den erfarenhet vi behöver då alla studenter är hungriga efter nya erfarenheter efter ha suttit vid skolbänken i 2 - 5 år.

Hade ett företag skrivit i sin ansökan att de söker hungriga ny examinerade studenter till de jobb de behöver folk så kommer de få anställda som kommer göra allt till 200% för att de är ute efter att lära sig så mycket de bara kan..

Nu ska jag ta en Paus i alla fall och hoppas jag får några svar..

Framtidens Projektledare

Då var det snart dags att ge sig ut i arbetslivet igen efter 2 år på utbildningen Projektledning. Har de senaste fem månaderna praktiserat på Lubit AB, där jag har fungerat som assisterande projektledare och kreatör.
Under dessa månader har jag vuxit som projektledare och även lärt mig massa nya saker inom marknadsföring. Hoppas att jag i framtiden kommer arbeta med något liknande. Dagens marknad är inte lätt att slå sig igenom eftersom det är så väldigt många som pluggar vidare och har samma kompetens som än själv. Men kommer absolut hitta arbete som passar mig. Gäller bara att marknadsföra sig själv i rätt kanaler så som Facebook, twitter och här i bloggen.

Så kommer från och med nu börja skriva allt mer här om olika sätt att marknadsföra sig själv och hur företag gör. Även skriva titt som tätt om spel som kommer i framtiden eller spel som jag själv tycker är intressanta och värda att skriva om.

Om mig

Mitt foto
Göteborg, Västra Götaland, Sweden
Är född 1987 i Norrköping. Bor just nu i Göteborg där jag jobbar för tillfället på Lubit AB. Söker hela tiden nya arbeten för att utöka mina erfarenheter.