fredag 29 januari 2010

Definitionen av min kommunikationsstrategi

Jag kommer börja använda mig mer av att försöka göra mig ett namn över nätet så som Facebook, blogg och Twitter för att nå ut till min/mina målgrupper och få de som gillar mina tjänster att skriva vad de tycker och tänker för att lyckas få så mycket positiv publicitet som möjligt. Jag måste visa mina kunder att andra större företag använder sig av spel för att marknadsföra sig och att det gjort att de företagen växt på marknaden. Detta kommer jag göra genom att boka möten med mina kunder öga mot öga och snabbt och enkelt berätta för dem vad de behöver göra och att med min hjälp bli större på marknaden.


Jag kommer även visa för mina kunder genom diagram och tidslinjer hur marknaden har förändrats sen allt fler företag börjat använda sig av spel i deras marknadsföring. Även ge dem vissa förslag på vad de kan göra för att synas mera utåt. Ett exempel att visa är t.ex. hur Obama använde sig av tv-spelet Burnout Paradise som är ett bil spel där du åker om kring i staden Paradise och möter andra bilar och på en Billboard i spelet så finns en liknad reklam som han använde sig av i den verkliga världen. Detta gjorde att fler blev involverade i Obamas kampanj än bara de som ser på nyheterna osv.


Det kommer behövas väldigt mycket jobb från min sida att se till att jag får den credibility jag behöver över mina olika sätt kommunikationsvägar vilket kan ta ett bra tag eftersom man inte bygger ett starkt varumärke på en dag utan man får räkna med några små förluster till en början innan kunderna börjar ringa dig istället för att du ringer dem.


Mitt varumärke kommer vara att agera som konsult/projektledare för mina kunder och hjälpa dem att jobba och ta fram smarta lösningar att marknadsföra sig själva och växa som företag.


Jag tror min första kund blir Real-Gymnasiet i Norrköping som eventuell konsult/lärare i deras projekt arbeten inom spel. För att se till att detta händer kommer jag vara på dem och bevisa för skolan och ledningen att utan mig kommer de tappa fokusen på vad som är intressant och viktig att veta när det kommer till projektledning.

Om mig

Mitt foto
Göteborg, Västra Götaland, Sweden
Är född 1987 i Norrköping. Bor just nu i Göteborg där jag jobbar för tillfället på Lubit AB. Söker hela tiden nya arbeten för att utöka mina erfarenheter.